Vår historia

Om Mariebergs

När Lars Berndtsson startade Mariebergs Kakelugnsmakeri AB på 1980-talet pågick ännu rivningsraseriet i våra stadskärnor. Han tyckte de vackra kakelugnarna förtjänade ett bättre öde och lyckades rädda många av dessa fantastiska ugnar. 

Nuvarande Mariebergs i började alltså som en räddningsaktion för antika kakelugnar. Hantverket och kvaliteten är något som vi brinner för än idag.

Vi har än idag ett stort lager av gamla kakelugnar men representerar numera även de ledande tillverkarna av nytillverkade  kakelugnar. Vi har utvecklat verksamheten  efter våra kunders önskemål och har idag ett komplett sortiment med vedspisar, täljstensugnar, kaminer, spisinsatser frimurade spisar, specialdesignade frimurningar, taksäkerhet reservdelar och tillbehör till eldstäder.

Mariebergs finns idag representerade på sex olika orter med fysiska butiker och utställningar. Sedan år 2020 säljer vi och installerar även solceller på villor och hus. 

Läs gärna mer på www.mariebergssolenergi.com 

Vi är också en av Sveriges största återförsäljare av varumärkena Contura, Nordpeis, Lotus Stoves, Rais och Gabriel Kakelugnar samt många fler kvalitetsprodukter.

Vår styrka: Kompletta installationer

Vår styrka är kompletta installationer där vi tar ett totalansvar för hela processen. Vi kontrollerar ritningar, gör förbesiktningar och hem- och byggplatsbesök, hjälper till med bygganmälan och vår planeringsavdelning hanterar allt i från små till stora projekt. Våra erfarna hantverkare klarar alla installationer oavsett om det är montage av kamin, kakelugn eller skorsten.

Om du har en läckande skorsten kan vi hjälpa dig att få den tät och säker igen. Ska du bygga nytt hus eller byta ut din gamla braskamin till en modern Co2 neutral eldsstad, vår erfarenhet, kunskap och breda sortiment av välkända varumärken skapar en trygghet och garanti för dig som kund.

Det skulle vara en glädje för oss om du har vägarna förbi och vill komma in och inspireras i någon av våra fina utställningar eller varför inte boka ett möte direkt med våra rådgivare på hemsidan, vi träffas när du kan – hos oss eller hos dig!

Mariebergs Brasvärme idag

Mariebergs är idag en modern organisation med försäljning, teknisk support och logistik som säkerställer nöjda kunder. Idag har vi sju utställningar. 

År 2013 lanserade vi också Mariebergs webb-butik via hemsidan, som ett komplement för den som inte har möjlighet att besöka någon av våra fysiska butiker. Detta är något som ständigt utvecklas och som erbjuder fler produkter och tjänster efter hand.

NÖJDA KUNDER: VÅR VIKTIGASTE MARKNADSFÖRINGSKANAL
För oss är det väldigt viktigt att du som kund blir både bra omhändertagna under hela affärsprocessen och också väldigt nöjd med slutresultatet. Därför mäter vi dessa delar kontinuerligt, vi uppskattar dina synpunkter.

 

Hör gärna av dig till oss om du har synpunkter, ris som ros uppskattar vi så vi hela tiden kan utvecklas.

Varmt välkommen till oss på Mariebergs